Auteurs portret

Persfoto: van auteursportret tot boekomslag

Je hebt een boek of artikel geschreven en je wilt jezelf presenteren aan de wereld. Daar heb je goed promotiemateriaal voor nodig. Een auteursportret voor op een boekomslag of je website, maar denk ook aan een goede persfoto voor in tijdschriften of tijdens je boektour. In mijn studio in Amsterdam of op locatie help ik jou als portretfotograaf met een professionele persfoto.

Ontspannen op de foto

Laten maken van een officiële persfoto zoals een auteursportret kan spannend zijn. Je hebt lang aan een boek gewerkt en je presenteert jezelf nu als auteur aan de wereld. Dit moeten geen harkerige, stijve beelden worden. Je wilt laten zien wie jij echt bent, net zoals je dat doet als je zit te schrijven. Jouw karakter moet doorschijnen. We besteden daarom veel aandacht aan lichaamshouding en gezichtsuitdrukking en zorgen dat het portret perfect past bij wie jij bent.

Auteursportret inclusief visagie

Om er voor te zorgen dat jij zo ontspannen mogelijk voor de camera staat, nemen we vooraf door wat jij wilt uitstralen. Van te voren geef ik je kledingadvies en ik vraag je ook om meerdere kledingsets mee te nemen. Tijdens de fotoshoot breng ik een naturelle make-up aan. Ik heb jarenlang gewerkt als visagiste en heb gemerkt dat dit zeker een pluspunt is. Zo accentueer ik als portretfotograaf jouw sterke kanten.

Studioportret

Auteursportretten en andere persfoto’s schiet ik het liefst in mijn fotostudio in Amsterdam. Daar kan ik bijvoorbeeld zorgen voor een neutrale achtergrond en de ideale belichting afstellen. Belangrijk, want persfoto’s voor een boekomslag stellen andere eisen dan foto’s voor een tijdschrift of webpagina. Zo komen we altijd tot een perfect resultaat.

Rechten auteurs- en persfoto’s

Uit de reeks geschoten foto’s selecteren we de beste. De geselecteerde foto’s worden door mij bewerkt en daarna ontvang je ze via WeTransfer. De ontvangen auteurs- en persfoto’s zijn jouw eigendom. Dus er zijn achteraf geen extra kosten en je mag de foto’s vrij gebruiken voor promotiedoeleinden.

Ben je als auteur of tekstschrijver op zoek naar een goede persfoto voor jouw boek of een ander medium? Maak een afspraak. Een bekijk mijn portfolio om een indruk te krijgen van de auteursportretten die ik eerder schoot.